Malzemeler
10 yemek kaşığı mısır unu
150 gr. margarin veya 1 fincan zeytinyağı
50 gr kıyma, sucuk veya pastırma
2 dilim ekmek
6 su bardağı su
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber
yapılışı:
Bir tencereye mısır unu ve su konulup karıştırılır, bir süre ateşte kaynatılır diğer bir kapta kıtma veya sucuk veya pastırma ekmek ile salça yağda kavrulur kaynamakta olan çorbanın içine arzu edilirse bir su bardağı süt ilave edilir süt ilave edilirse un bir kaşık artırılır, tuz ve karabiber konulup bir süre daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınır Yağda kavrulmuş kıyma veya sucuk veya pastırma, ekmek ve salça karışımı ve kaşar peyniri dökülerek servis yapılır.
Afiyetolsun